קורקינטים חשמליים שיתופיים בתל אביב – כל מה שצריך לדעת

מרוב עובדים שמגיעים מחוץ לעיר, בתוספת בליינים, אנשי עסקים ותיירים, תל אביב שוקקת חיים גם מלאה בבעיות כגון פקקים או מחסור בחניה. במקום להתנייד ברחבי העיר ברכב רגיל או להיסחב בתחבורה ציבורית, הקורקינטים החשמליים הולכים ונעשים נפוצים ומועדפים. אבל לא חייבים לקנות קורקינט שכזה שכן שירות הקורקינטים החשמליים והשיתופיים הגיע לעיר. ולא סתם הגיע, יש כמה חברות שעוסקות בכך וגם פיתחו אפליקציה בהתאם. אז בלי הקדמות נוספות, קבלו כל מה שצריך לדעת, על קורקינטים חשמליים שיתופיים בתל אביב.
אילו יתרונות מציעים הקורקינטים החשמליים
לפני שנעמיק ונספר על החברות השונות שפועלות בשוק הקורקינטים החשמליים בתל אביב, נזכיר כמה יתרונות חשובים של השירות הזה. מדובר ביתרונות למשתמשים וגם לסביבה:
- מחיר נוח – כפי שנראה בהמשך, מחיר השירות (בכל החברות הפעולות בעיר) מאוד פשוט ובהיר. לצד תמחור נוח, יש לציין שחוסכים כסף (וזמן) על חניה.
- זמינות – אמנם יש מקום לשיפור, אבל זמינות הקורקינטים יפה ונמצאת בעליה. מהחברות הנמצאות בתחום נמסר על צפי להוספת יחידות נוספות, בעתיד הקרוב. כמו כן, המתחרות החדשות בתחום הביאו להרחבה של שעות הפעילות.
- תשתית קיימת – בזכות תשתית של שבילי אופניים רבים בתל אביב (כמה עשרות קילומטרים), השימוש בקורקינטים מאוד נוח.
- גם בשבת – בעיר מודרנית, הסובלת מבעיה של מחסור תחבורה ציבורית בשבת, הקורקינטים החשמליים במערך השיתופי מהווים בשורה חסרת תקדים.
- ירוק לסביבה – יותר כלים חשמליים פירוש הדבר לא רק פחות עומס בכבישים אלא גם פחות זיהום אוויר.
- תדמית – לקורקינטים החשמליים תדמית חיובית, בטוחה וצעירה. עם זאת ניתן לראות יותר ויותר אנשים בגיל העמידה שמתנסים גם הם בשירות וממליצים עליו בכל פה.
- נוחות שימוש – קל לאתר את הקורקינטים הזמינים וגם הרכיבה פשוטה ביותר, מתאימה לכל. יש לציין שהשירות מיועד לאנשים מגיל 16 ומעלה.
קורקינטים חשמליים Bird, להמריא כמו ציפור
על מנת להשתמש בשירות של חברת Bird, יש להקדים ולהוריד אפליקציה של החברה. לדור הסלולר והגדג'טים, כמה רגעים והאפליקציה מותקנת ואפשר לצאת לדרך. אגב, בניגוד לשירותי אופניים שיתופיים שאולי אתם מכירים, את הקורקינטים לא צריכים להחזיר לעמדות ייעודיות. באפליקציה ניתן להיעזר כדי למצוא את הקורקינט, אם במקרה אתם סמוכים אליו אך עדיין מתקשים למצוא אותו. אין צורך לשלם מראש, אין דמי מנוי.
מחיר השירות – Bird גובים עבור השירות 5 ₪ לכל שימוש בתוספת חצי שקל לכל דקת נסיעה. התשלום מבוצע בצורה נוחה, לאחר סריקת בר קוד באמצעות המכשיר הנייד שלכם. יתרון חשוב – ניתן לספק לחברה שירות כדוגמת הטענת הסוללה או אחסון של הקורקינט כאשר אין הוא בשימוש (בשעות הלילה). בתמורה לכך ניתן לקבל זיכוי לשימוש בקורקינטים או אפילו זיכוי בכסף.
קצת נתונים טכניים: הקורקינטים של Bird מיוצרים על ידי חברת שיאומי הידועה. הם יכולים להגיע למהירות של יותר מ-20 קמ"ש ויכולים לגמוא עד 30 ק"מ ללא טעינה. ישנו כפתור שמשמש כדי להגביר מהירות כרצוי.
משיחות עם משתמשי השירות ברור כי הרכיבה מאוד נוחה, תחושה גבוהה של יציבות ובטיחות. החיסרון – חלק מהמשתמשים סבורים כי בשעות מסוימות, הזמינות לוקה בחסר.
קורקינטים חשמליים WIND, לעוף כמו הרוח
שירות הקורקינטים החשמליים של WIND דומה למדי לשירות של BIRD. גם כאן, אתם מוזמנים להוריד את האפליקציה והשימוש בה נראה ידידותי ונוח מאוד. על פי האתר של החברה, ניתן לראות כי כיום, השירות מוצע בתל אביב בלבד אך בתכנון להציע בתוך זמן לא רק שירות דומה, גם בערים אחרות. חברת WIND מזמינה את הציבור לפנות ולשתף, באם נדמה שיהיה ביקוש לכך בעיר המגורים. בחברת WIND מדגישים כי השירות נועד לבני 18 ומעלה, השימוש לאדם אחד בלבד ומחייב שימוש בקסדה.
השימוש מתחיל לאחר שאיתרתם את הקורקינט בעזרת האפליקציה. ניתן לסרוק את הבר קוד כדי לפתוח את הנעילה או לרשום באפליקציה את מספר הכלי. על הידית הימנית נמצא הכפתור שמניע את הכלי וביד שמאל, נמצא הבלם.
חשוב לדעת – הרוכב חופשי להשאיר את הקורקינט בכל מקום רצוי בתנאי שנמצא בתוך טווח השירות של החברה (אחרת, יש חיוב נוסף). אין להחנות את הכלי באזורים אסורים, לחסום חניות או שטחים פרטיים וכדומה.
החברה מציעה כיום קורקינטים של חברת סגווי, כלומר מדובר במותג איכותי ומוכר. לדברי הרוכבים שהתנסו בשירות – הרכיבה נוחה, קל להתרגל לכלי. פריסת הקורקינטים יפה, אך בהתאם לביקוש השירות, דרושה פריסה נוספת.
חיסרון – לחברה אין מודל שיתופי כמו שקיים בחלק מהחברות, בהקשר של זיכוי עבור תפעול. כלומר, רק עובדי החברה מבצעים תפעול כמו אחסנה או הטענה.
מחיר השירות – גם כאן, עלות השירות הינה 5 ₪ לכל שימוש בתוספת חצי שקל לכל דקה. זול? יקר? תלוי את מי שואלים ומהי המטרה. העובדות הן שהביקוש לשירות עולה על ההיצע.
קורקינטים חשמליים Lime, לנסוע בטעם מרענן
גם חברת Lime מציעה מודל שימוש שיתופי. כלומר, הלקוחות יכולים לקחת חלק בתפעול (למשל הטענה) של הקורקינטים. בכך יוכל לקוח לקבל זיכוי לצורך שימוש עתידי. זה בהחלט יתרון ולדעתנו גם היבט חשוב של שירות שיתופי בכל המשמעות של המילה.
בדומה ליתר החברות, גם כאן, האפליקציה עושה רושם מאוד מקצועי והופכת את השימוש ליעיל ונוח. מקבלים מפה שמציינת היכן נמצאים הקטנועים ואפשר להתרשם מהפריסה. השימוש, פשוט סורקים את הבר קוד (גם כאן, זהו קוד QR למעשה) והקורקינט נפתח לשימוש.
מחיר – עלות השירות לא סתם דומה אלא זהה בשלב זה למחיר החברות המתחרות. כלומר, 5 ₪ לכל פתיחת נעילה ועוד מחצית השקל לדקה של שימוש. על פי הפרסומים, ניתן לקבל זיכוי אם ממליצים לחבר להשתמש באפליקציה.
חיסרון – אתר האינטרנט של החברה שאותו בדקנו נראה קצת כמו אתר שתורגם תרגום מכונה ולא הותאם באמת לישראל.
היתרון – ברור שזו חברה בין לאומית, עם המון ניסיון, עם מגון כלים חשמליים (גם אופניים חשמליים). את הניסיון הזה הביאו גם לישראל, כיום השירות זמין בתל אביב אולי בהמשך יהיה קיים גם בערים אחרות.
קורקינטים חשמליים Leo, ארייה חדש בא לשכונה
חברת Leo החלה להפעיל את שירות הקורקינטים החשמליים והשיתופיים בתל אביב רק לאחרונה. לדברי היזמים, התוכניות כוללות פריסה נוספת של קורקינטים, גם בערים סמוכות ובמקומות נוספים בארץ, ששם צפוי ביקוש ער.
מחיר – זה קצת מביך שאנו צריכים לחזור על עצמנו בפעם הרביעית, אך מסתבר כי כמו כל יתר החברות, גם Leo מציעה את אותו השירות באותו המחיר. אין ספק שזהו חיסרון מסוים, כאשר גם שחקן חדש בשוק לא מוצא לנכון להציע תמחור שונה או מודל תמחור נוסף.
יתרון – בקרוב, כך פורסם, מתכננת החברה להציע שירות שלא קיים ביתר החברות, אפשר להשכרת קורקינטים גם בשעות הערב והלילה. עוד יתרון, ניתן להזמין קורקינט מראש, כך שהוא נשמר עבור המשתמש למשך מספר דקות.
כמה תובנות לסיום
לסיכום, הקורקינטים החשמליים בתל אביב הולכים ותופסים תאוצה, כאשר כמה חברות כבר החלו לפעול ולהציע שירות יחסית דומה. על פי ההערכות, עשרות אלפי אנשים כבר נרשמו לאפליקציות ועוד היד נטויה. יש מקום להגדלת מספר הקורקינטים ולשקול לשכלל את מודל התמחור (למשל, להציע הטבות לשימוש מוגבר). בסך הכל – יוזמה מבורכת ופתרון נחוץ לתל אביב השוקקת.