טיפים חשובים לשמירה על סוללות לאופניים חשמליות

סוללה אופניים חשמליות - EWAY

הסוללה היא אחד המרכיבים המהותיים בכל דגמי האופניים החשמליות, וגם אחד החלקים היקרים, כך שכדאי מאוד לשמור עליה ולהאריך את תוחלת חייה. סוללת ליתיום איכותית – בין אם מדובר על ליתיום-יון (Li-On) ובין אם על ליתיום-פולימר (LiFePo4) – עשויות לאפשר 1,000 ואפילו 1,500 הטענות מחדש, כך שגם בשימוש אינטנסיבי שמחייב טעינה יומית, הן יחזיקו מעמד 3-4 שנים, אבל על-מנת שכך יהיה, נדרשת שמירה עליהן.

לא לחכות שהסוללה תתרוקן לגמרי

ההמלצה החשובה ביותר בנוגע לשימוש השוטף בסוללות לאופניים חשמליות הוא לא לחכות להתרוקנות מלאה כדי להטעין אותן מחדש. סיבה אחת היא כמובן הרצון להיעזר במנוע כדי להגיע במהירות ובקלות לכל מקום, ומן הסתם עם סוללה ריקה המנוע אינו עובד, אבל עוד סיבה חשובה היא שריקון מוחלט של הסוללה פוגע בה ומקצר את חייה. בסוללות ליתיום מתקדמות במיוחד, אגב, מותקן מנגנון שמונע פריקה מלאה, אבל בכל מקרה האחריות מוטלת גם עלינו הרוכבים.

איך יודעים מהי תדירות ההטענה הנכונה?

כאמור התרוקנות מוחלטת של סוללה לאופניים חשמליות פוגעת בה, אבל מצד שני ריבוי הטענות קצרות הוא פחות יעיל מהטענות ארוכות יחסית. בהתאם, על-מנת לשמור באופן האופטימלי על הסוללה נדרשת השקעה מסוימת בתכנון: אם למשל ביום ממוצע אתם מנצלים 30-35% מהסוללה, כדאי להטעין אותה מחדש פעם ביומיים. אם השימוש שלכם באופניים צנוע יותר, ולדוגמה יום אחרי הטענת הסוללה במלואה היא עומדת על 90%, סביר להניח שתוכלו להטעין אותה פעם בשבוע.

כמה זמן ניתן להשאיר סוללה ללא הטענה?

לפני יציאה לחופשה ארוכה יחסית, או כשאתם יודעים שבמשך פרק זמן משמעותי לא תרכבו על האופניים החשמליות, חשוב לדאוג לסוללה. אם הסוללה טעונה במלואה, עלולה להיווצר קורוזיה שתפגע בתוחלת החיים שלה, ואם היא מושארת ריקה, או כמעט ריקה, זמן רב, היא עלולה לשבוק חיים ולא תוכלו להשתמש בה יותר. בדרך כלל הטוב ביותר הוא להשאיר אותה טעונה בערך ב-50%, ומומלץ גם להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום האופניים החשמליות כדי לקבל המלצה לגבי הסוללה הספציפית שברשותכם ובהתחשב בפרק הזמן שבו לא תוכלו להטעין אותה.

לא לחשוף את הסוללות לחום רב מדי

חום הוא אחד האויבים הקשים של סוללות לאופניים חשמליות, וחובה להגן עליהן מפניו. בהתאם יש לאחסן סוללת ליתיום במקום מוצל ויחסית קריר. רצוי גם שהמקום יהיה יבש, כלומר ללא לחות, ומאוורר היטב. המלצות אלה תקפות גם כשאתם בוחרים מקום להניח בו את הסוללה במשך היום, בין רכיבה לרכיבה.

דגש חשוב נוסף הוא לוודא שהטענתה של הסוללה לא גורמת להתחממות יתר. אם אתם מרגישים שהסוללה מתלהטת בזמן שהיא מתמלאת, ייתכן שהמטען אינו מתאים וכדאי לבדוק זאת.

להשתמש אך ורק במטען מקורי שמתאים לסוללה שלכם

באופן כללי חשוב להקפיד להשתמש אך ורק במטען מקורי שמתאים לסוג הספציפי של סוללת הליתיום שלכם (ישנם 3 סוגים עיקריים: ליתיום יון, ליתיום ברזל וליתיום פולימר). בנוסף שימו לב לכל פרט חריג בהתנהגות המטען – חוט חשוף, רעש רב מדי וכו' – שכן זה עשוי להיות אינדיקציה לבעיה כלשהי, שעלולה להרוס את הסוללה.

למה חשוב שהבקר יהיה איכותי?

הבקר באופניים חשמליות שומר על התאים של הסוללה. כדאי לדעת שהתאים בסוללות ליתיום הם תאים אלקטרו-כימיים, כלומר מכילים תרכובת כימית שיוצרת זרם חשמלי. פריקה של הסוללה משנה את ההרכב הכימי שבתוך התאים, ובשל כך עלול להיווצר מצב שבו המתח יורד מתחת לרף התחתון ואי אפשר יותר להטעין את הסוללה. בקר איכותי שמותאם לנתונים של הסוללה מונע את המצב הנ"ל וחוסך לכם עוגמת נפש ניכרת (וגם לא מעט כסף).

No Image

תפריט נגישות